Porträtt: Custard White

Ska man bara odla en delikatessquash tycker jag att man ska testa musselsquashen Custard White. Det är den ljusa frukten längst fram till vänster i bild. Enligt beskrivningen på Runåbergs hemsida påminner smaken om kronärtskockbotten, och det håller jag med om. Köttet är milt men ändå med helt andra toner än den där klassiska gröna squashen man handlar i affären. Ugnsbakad med lite olja och salt, tärnad och stekt i en tomatsås, stuvad som innehåll i en pirog, skivad tunt och stekt i smör som topping på pizzan, ja användningsområdena är många. Den tillhör inte de allra tidigaste sorterna, men har i min squashlåda varit mycket givande och ganska förlåtande.

Just det, frukterna går dessutom att lagra i flera månader, faktiskt den mest lagringsdugliga sommarsquashen jag har stött på.

3 thoughts on “Porträtt: Custard White

  1. Jeg har forsøkt meg på en tilsvarende squars, med frø kjøpt i Australia, men de jeg sådde hadde et veldig tykt skal. Har denne også det?

    1. Hej! Ja skalet är ganska tjockt, så de man vill äta färska bör man skörda ganska späda. De sista som jag åt i november skalade jag 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *