Porträtt: Red Pearl

Vilka fantastiska klasar! Så givande även ute i det fria! Och vilken färg och lyster..!

Men så åker en in i munnen och…jaha? Ja det var ju verkligen inget speciellt. Red Pearl en mycket fast tomat. Den riktigt knastrar i munnen. Skuren i tunna skivor utgör den väldigt dekorativa rundlar i en grönsallad. Men smaken alltså… Den finns inte där, inte i jämförelse med Green Doctor, eller Chilega som jag inte ens har hunnit skriva om än. Men, precis som Naranja har den lång hållbarhet. Det verkar vara ett gemensamt drag för de lite fastare tomatsorterna. Jag överväger faktiskt att odla den i år igen för att se hur den håller sig i en Piennolo, det vill säga en klase med tomater för vinterförvaring. I år ska jag odla flera sorters lagringsdugliga tomater som Kenneth Piennolo samt Principe Borghese, så det vore intressant att se hur Red Pearl står sig i det sammanhanget.

Det kan också vara så att den får stryka på foten för att ge plats till andra sorter.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *