Porträtt: Green Doctor

När jag letade efter bilder till det här inlägget insåg jag att jag inte har någon Green Doctor ensam på bild. Stackarn. Det var ändå en av säsongens absoluta favoriter.

Ni som följer mig på Instagram minns kanske att jag svor över just sorten Green Doctor i början av säsongen. Plantorna var nämligen synnerligen veka. Jag slängde flera stycken tidigt eftersom de låg så efter i växten, tyckte jag. Men så var inte fallet. Det var bara Green Doctors sätt att vara på. Och plötsligt kom de små efterlängtade blommorna. Och frukterna. Jag minns faktiskt inte exakt var i ordningen de mognade, men de var inte speciellt sena i sällskapet. Eftersom de är gröna är det svårt att se mognaden, men det gröna drar mer åt varmgult och när man klämmer försiktigt är den mjuk, men ändå med ett motstånd.

Green Doctor är så himla god. SÅ. GOD. Costeluto Genovese festade med fredagstacosen, men Green Doctor kommer till sin rätt med mozzarella, basilika och balsamico. Gärna tillsammans med väl mogna Naranja. Det är också en supergod snackstomat. Om någon granne hörde hur det stönades från växthuset i augusti så var det bara jag som åt Green Doctors.

Det är fortfarande Costeluto Genovese som följer med till en öde ö, men Green Doctor har en given plats i odlinge 2018.

1 thought on “Porträtt: Green Doctor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *