Porträtt: Teta de Venus

Det absolut första jag noterade med mina Teta de Venus-plantor var det flikiga och tunna bladverket, som liksom böjde sig in mot stammen; det påminde mig om svepande kjolar. Överlag är det en sort som har en feminin aura runt sig, från namnet (Venus bröst) till skirt bladverk och de söta rosa frukterna. Frukterna varierar i storlek och form men de flesta har det utmärkande toppiga utseendet. Det andra som som var signifikant för Teta de Venus var att det var en av de absolut tidigaste år 2017, ett år som bekant var en besvikelse ur värme- och solsynpunkt, och dessutom gav den hela säsongen in i oktober.

Tyvärr testade jag den bara i växthus förra året, men med tanke på hur beskedlig den var tror jag inte att den motsätter sig ett skyddat läge utomhus. Definitivt en sort som ska odlas igen 2018!

Till och med rosetten böljar på denna estetiskt tilltalande godbit!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *